Eksamen, trening og blodsukker

Hei!

I dag har jeg hatt eksamen i individ og samfunn og det gikk over all forventning! Å lære ni sosiologer på over 200 sider er liksom ikke det mest spennende eller letteste :p Så veldig glad for at det gikk bra.
Ellers har jeg hatt en god treningsøkt på skuldre og triceps i dag, etterfulgt av 20 min cardio på mølla. Deilig! Tok også ny pers i dips – 12 alene nå! Woho :D

Og mathandel må til! Dette er de typene matvarer det går mest i, pluss kylling/laks/biff, egg, peanøttsmør, nøtter, lakseolje og vitaminer. Jeg trives veldig godt med å spise denne typen mat og det gjør kroppen min også :)

1472193_10151677106310895_533721393_n

Her er dagens blodsukker. På venstre side i bunnen av bildet ser du gjennomsnittet de siste 14 dagene som ligger på 6,5 og til høyre ser du antall målinger de siste 7 dagene, som ligger på 67 målinger. Da måler jeg blodsukkeret før/etter mat, før/etter trening og hvis jeg skulle føle meg lav. Det er ganske mange målinger i løpet av en dag, men det er slik jeg har best kontroll :)

cats

I morgen kommer et lengre innlegg om diabetes! Følg med! :D

7 thoughts on “Eksamen, trening og blodsukker

 1. Hei Oda!

  Så kjekt å komme over bloggen din. Jeg er selv veldig interessert i trening, og har vært dette de siste 5 årene. For tiden jobber jeg som aerobicinstruktør i Trondheim hvor jeg studerer. I en alder av 4 år fikk jeg diabetes (i dag er jeg 23), og i 2005 fikk jeg også påvist cøliaki, så jeg skjønner hvilke utfordringer dette medfører og tror det blir spennende å titte innom her fra tid til annen å følge deg frem mot neste høst :D Og kanskje plukke med meg noen tips her og der ;) Ellers har jeg også tatt årsstudium i sosiologi ved UiS :D Har dere fremdeles Turid Rødne?

  Klem Merethe

  • Å, så morsomt! Cøliaki og diabetes henger jo dessverre litt sammen ja.. Glad du likte bloggen! Viktig å vise at diabetes er ingen hindring :)
   Hun hadde jeg eksamen med idag faktisk, hehe! :D Turid er kjempe flink, eller hva? Konflikt- og konsensusperspektivet til Marx og Durkheim og sammenligning ble oppgaven idag, hehe 😜👍

 2. Hun er utrolig flink!! Seriøst?? Har hun de oppgavene enda? hihihi, det var den oppgaven jeg skreiv når jeg hadde eksamen i individ og samfunn (fire år siden nå)!! Har sosiologiske teorier i år også (første semester på masert i sosiologi).. et par hakk mer avansert og tørrere. Turid får det til å virke så gøy og enkelt! Uheldigvis er ikke foreleseren jeg har i år like flink, snarere tvert i mot!

  Og ja, diabetes er ingen hindring. Likre veldig godt å se på både den og cøliakien mer som en livsstil, heller en sykdom(/allergi) :) Stort sett så fungerer vi jo normalt, vi må bare ta litt ekstra hensyn ;)

 3. Åh, denne bloggen likte jeg! Har selv dobbeltdiagnose med type 1 og cøliaki, er ernæringsutdannet og er veldig interessert i trening/kosthold. Opplever du ofte problem med lavt blodsukker i forhold til trening? Og hvordan justerer du det best? Vet at det egentlig bare krever planlegging, men av og til er det fort gjort å sette for mye insulin til et måltid, som fører til at blodsukkeret er på vei nedover rett før trening.. Det blir sånn dum situasjon hvor jeg er nødt til spise og drikke noe med masse raske karbohydrater (og kalorier) for å kunne gjennomføre treningen.

  Blir spennende å følge deg videre!! :-)

  • Så spennende! Og ernæringsutdannelse må jo være midt i blinken når du har begge delene? :)
   Før jeg begynte å veie karbohydratene mine hadde jeg ofte problemer med lavt blodsukker før trening, men nå er det ikke noe problem. Men jeg sleit også før, for det føles jo veldig håpløst og måtte spise “masse” før trening :p
   Jeg kommer til å skrive ett innlegg om diabetes ikveld, og da også endel tips og triks til trening og kosthold :D Kommer også til å skrive mer om det senere, for det er jo faktisk en hel vitenskap det her hehe!

   Takk for at du vil følge med meg, skal vise at dobbeltdiagnose ikke er noe problem! :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s