Diabetesutstyr

Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan legge ut hva slags utstyr jeg bruker gjennom dagen når jeg har diabetes – og det kan jeg selvfølgelig! :D

Da jeg fikk diabetes for to år siden fikk jeg Insulatard som langtidsinsulin og NovoRapid FlexPen som hurtiginsulin. Ingen av disse bruker jeg nå. Jeg husker ikke helt hvor mange enheter jeg satt med Insulatard, men den skulle i alle fall settes både morgen og kveld. Dette resulterte i mange følinger i løpet av dagen og spesielt om natta. Jeg fortalte legen om dette og ble tilbudt Lantus. Med Lantus setter jeg kun 12 enheter om morgenen og det har redusert antall følinger veldig.

penner

Av hurtigvirkendeinsulin bruker jeg NovoPen Echo. Før brukte jeg den oransje pennen – NovoRapid FlexPen. Jeg fikk tilbud av overlegen om å bytte til NovoPen Echo. Jeg hadde en del følinger etter jeg hadde trent, ofte var 2 enheter for mye og 1 enhet for lite. Nå kan jeg sette halve enheter og det har hjulpet meg utrolig mye! Anbefaler alle som trener regelmessig om å spør om å få denne! I tillegg kan man bestille søte, gratis «klistremerker» på Novo Nordisk, så pennen blir litt mer personlig. Søtt! :D Eller kule fotballklistremerker til gutta ;)
Jeg har aldri fått tilbud om eller vurdert pumpe da sprøyter funker veldig fint for meg.

Blodsukkermåleren har jeg lagt ut bilde av tidligere, link til innlegget kan du finne her, og da er det Contour XT jeg bruker. Før hadde jeg den «gamle» Contouren. Jeg liker mye bedre den nye for her kan jeg se gjennomsnittsmålinger og antall høye- og lave verdier hver 7, 14 og 30 dag. Verdier på hva som er høyt og lavt skriver man inn selv, og jeg har over 9 som høyt og under 4 som lavt.

penner01

Øverst på bildet ser dere Glucagon som er en glukoseblanding (rent sukker) som må settes i låret ved svært alvorlig føling. Dette er visst jeg får så lavt blodsukker at jeg besvimer. Heldigvis har jeg ikke trengt å bruke denne enda – og sånn vil jeg holde det!

Til onsdag om en uke skal jeg hjem til Arendal for å måle HbA1c’en – det blir spennende! Spent på hva den ligger på nå. Så om en ukes tid kommer det et lengre innlegg om mitt langtidsblodsukker og hvordan jeg holder det lavt uten å gå med lavt blodsukker og følinger. Jeg vet det er mange som kvier seg for å få langtidsblodsukkeret under 7 (som er ønsket verdi) for de frykter følinger og ubehagelige blodsukkerverdier. Men sånn trenger det altså ikke være! Stay tuned :)

Følg meg gjerne på Facebook også! https://www.facebook.com/odavaar

4 thoughts on “Diabetesutstyr

 1. Du er så flink Oda! Var kun det første halve året jeg lå på 6.0%. Da hadde jeg masse følinger, opptil flere om dagen. Etter det har jeg lagt på mellom 7 til 8,4. Du motiverer meg veldig til å jobbe mer med det nå:) kos deg hjemme på eydehavn i jula:)

  • Tusen takk søte Hanne! Uff, det er grusomt.. Jeg hadde også masse følinger når jeg hadde 5,6, med et veldig varierende blodsukker, men sist jeg sjekka hadde jeg 6,0 og har nesten aldri følinger nå. Men man må helt klart prøve og feile litt før man finner verdier man trives på :)
   Veldig kjekt å høre det motiverer! Til onsdag kommer det er langt langtidsblodsukker innlegg, da må du se :D
   Ha en fin jul du også <3

 2. Kjekt innlegg å lese:) Bruke egentlig bare Insulatard FlexPen, men etter noen mnd ut i svangerskapet måtte eg over til hurtigvirkende NovoRapid Flexpen.
  Tar 32 enheter med Insulatard Flexpen hver kveld og 8-10 enheter med NovoRapid Flexpen før hvert måltid.. Litt mye nå når eg er gravid.. Før eg ble gravid gikk eg bare på 8-10 enheter med Insulatard Flexpen morgen og kveld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s