Fysisk aktivitet – stor betydning for blodsukkeret?

I går skrev jeg at trening hadde mye å si for blodsukkeret mitt. Og jeg ønsker gjerne å høre fra andre diabetikere om de har det på samme måten :)

Forrige uke fikk jeg ikke trent verken torsdagen eller fredagen, og det resulterte i at jeg trengte mye større doser insulin enn vanlig på lørdagen. Først tenkte jeg ikke over at jeg ikke hadde trent på noen dager, så jeg satt den normale dosen til frokost og lunsj. Følte meg ganske dritt når jeg kom hjem fra lunsj i Stavanger – ikke så rart da blodsukkeret var på nærmere 15! Det er veldig høye tall for meg og det føles veldig ubehagelig.. Derfor måtte jeg øke dosene til måltidene resten av kvelden, men etter litt trening på søndagen var insulindosene tilbake til normalen! :)

Trening og kosthold er medisin for de med diabetes 1, det mener jeg! Kan nesten ikke få sagt nok hvor mye jeg anbefaler dere å veie karbohydratene deres. Det krever jo lite arbeid og gjør utrolig godt for blodsukkeret! ;) Jeg hadde aldri klart å ha en HbA1c på 5,9 hvis jeg ikke veide maten min. So just do it! :D

SONY DSC
Et lite stemningsbilde fra litt av den fargerike frokosten.. 

Nå skal jeg gjøre meg klar for en tur med ei venninne fra gymmet og hundene hennes. Gleder meg sånn passe til det ettersom jeg er mer eller mindre hundegal, hihi :D

Skrives seinere! ;)

Følg gjerne med på Facebook-siden min for bloggen: www.facebook.com/odavaar

5 thoughts on “Fysisk aktivitet – stor betydning for blodsukkeret?

 1. Hei :)

  jeg er en jente på snart 22 og fikk påvist diabetes type 1 i starten av desember (går sykepleien og ved en tilfeldig bls test hadde jeg mye høyrere enn normalt etter matinntak). begynte å lese bloggen din da jeg tilfeldigvis så et bilde på instagram. :) må si jeg fikk veldig inspirasjon og motivasjon for å gjøre det beste ut av det , ved trening og kosthold:)

  Når jeg trener har jeg veldig mye igjen for det på kvelden og dagen etterpå, ligger på rundt 4 mmol/l om morgenen og rundt 6 mmol/l på dag-kveld.

  Må bare si at bloggen din er en veldig inspirasjon og motivasjon for min del, å se at det ikke er bare meg, men mange andre som har det også som lever helt fint og bra med det :) er jo mange positive sider ved type 1 også:)

  dette ble veldig langt, men ja :) trening og kosthold har MYE og si, selv om det ikke er grunnen til at man fikk type 1 ;) hehe

  ha en fin uke :)

  mvh Ann-Emilie

  • Hei Ann-Emilie!
   Tusen takk for så fine ord, betyr veldig mye for meg at bloggen kan være til hjelp og inspirasjon for andre diabetikere! :)
   Og så utrolig bra at du også merker hvor mye sunt kosthold og trening har å si for blodsukkeret! Det samme gjelder for meg, hele kvelden og neste dag trenger jeg mindre insulin :) Verdier mellom 4-6 er kjempe bra!

   Grunnen til at man får diabetes 1 er IKKE pga dårlig kosthold og lite trening nei, hehe! Husker jeg ble kjempe lei meg når folk spurte om jeg fikk det fordi jeg hadde spist for mye godteri! :p

   Veldig kjekt å høre at du ikke ser på diabetes som noe som hindrer deg i noe, man kan leve et helt normalt liv så lenge man tar litt ekstra hensyn. Keep up the good work! :D :D

 2. Hei! Jeg er en jente på 23 år som har hatt diabetes type 1 i hele 14 år. Og ja, trening/fysisk aktivitet og mat har mye å si for hvordan blodsukkeret er. Har jo hatt diabetes en god stund, men det var ikke før jeg ble “voksen” jeg forstod hvor viktig det var med fysisk aktivitet og kosthold og riktig mengdre insulin som en del av det å kunne ha et stabilt blodsukker. Det at jeg trener og tenker kosthold merker jeg best på langtidsblodsukkeret, at jeg ser det fungerer bra i lengden. Jeg har i fra da jeg begynte å trene/tenke kosthold halvert dosen med langtidsinsulin.

  Jeg gikk lenge og lurte på om det gikk an å stille i bikinifitness som diabetiker, og ble utrolig glad når jeg kom over bloggen din :D Spennende! Og må si du er litt an en inspirasjon og motivasjon.

  Mvh Monica

  • Hei Monica!
   Så utrolig flott at du har redusert dosen med langtidsinsulin! Det viser bare hvor viktig trening og sunn mat er :) Gøy at det gir utslag på langtidsblodsukkeret også, da har man liksom “bestått eksamen”! Hehe :D Og tusen takk for at du finner bloggen min motiverende! Ingenting bedre enn det :)

   Håper jeg kan vise at diabetikerer uten problem kan stille i fitness! :D
   Ha en fin kveld videre!
   Oda :)

 3. Hei! :)
  Fant bloggen din via “Lev med diabetes”-siden på facebook. Jeg er selv 21 år og fikk diabetes da jeg var 9. Har gjennom hele livet vært aktiv – noe jeg er helt sikker på har gjort det lettere for meg å regulere blodsukkeret, samtidig som det stadig byr på utfordringer. Spiller enda håndball i 1.divisjon, så hverdagene består av mye trening.
  Hvis du er interessert så hadde det jo vært spennende å kunne utveksle erfaringer over e-mail/facebook.

  Mvh Gyda :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s