Accu-Chek Mobile

Mobile er et nytt strimmelfritt blodsukkerapparat fra Accu-Chek. Mobile har 50 strimmelfrie tester på et langt bånd inne i apparatet og 6 lansetter i en trommel.

Måling av blodsukker kan under enkelte aktiviteter oppleves som «stress», med løse strimler og bytting av lansetter. Dette slipper du med Mobile! For meg som måler blodsukkeret ofte – før/etter måltid og før/etter trening – er det mye enklere og bare bytte trommel en-to ganger om dagen, i stedet for ti ganger om dagen :)

Mobile er på størrelse med en iPhone 5, noe som gjør den enkel å bruke og den passer perfekt i hånda! Den har også en oversiktlig og lett forståelig meny med god belysning.

blodsukker1

Jeg synes det beste med Accu-Chek Mobile er at lansetten er mye tynnere enn hos mange andre apparater, så det gjør mye mindre vondt å stikke. Det «smeller» ikke i fingeren når du trykker lansetten ned, og selv om du så vidt kjenner stikket kommer det lett ut blod. Jeg synes det er litt ekkelt å måtte presse så hardt for å få ut en stor nok dråpe, så det liker jeg veldig godt med Mobile :) Strimlene har også en god oppsugningsevne. Det er jo sååå kjedelig å ikke få ut nok blod så du må stikke igjen!
Apparatet funker best hvis du holder det rett opp og ned og hvis du trykker fingeren litt godt mot stripsen :)

På mange apparater kan du måle gjennomsnittsblodsukkeret opp mot 30 dager. På Mobile kan man måle opp til 90 dager – altså kan du måle langtidsblodsukkeret ditt selv! Jeg pleier å ha en time på sykehuset hver tredje måned, kun fordi jeg liker å holde styr på HbA1c statistikken min, men nå kan jeg gjøre dette selv :D

Måling av blodsukkeret med Mobile gjøres gjennom fire enkle trinn:

blodsukker5
Dra beskyttelsesluken til siden.

blodsukker4
Ta en blodprøve med lansetten.

blodsukker3
Påfør blodet på strimmelen.

blodsukker2
Les av resultatet og lukk beskyttelsesluken igjen.

Man kan også laste ned «Accu-Chek 360° Visning» – et verktøy som viser gjennomsnittsblodsukkeret for 7-, 14-, 30-, og 90 dager på pc-en. Jeg elsker alt som er oversiktlig, så det gleder jeg meg til å ta i bruk! Dette kan du også printe ut og ta med til diabetessykepleieren når du skal på kontroll :)
Den første uka med nytt kosthold har vært en liten prøveuke for å finne ut hvor mye insulin jeg trenger til de forskjellige måltidene, men jeg tenkte å legge ut gjennomsnittsblodsukkeret hver 14 dag fremover! :)

Accu-Chek Mobile anbefales derfor på det sterkeste fra meg! Et enkelt og strimmelfritt apparat kan bidra til flere målinger. Og flere målinger – DET er bra! :D

About these ads

2 thoughts on “Accu-Chek Mobile

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s