Fremgang i frontbøy!

Hei!

Hadde en formiddagstrening med Erik tidligere i dag. Erik hadde bein og jeg hadde fullkropp, så da kjørte vi noen beinøvelser sammen. Gøy! :) Så et bilde jeg hadde lagt ut på instagram for 22 uker siden, hvor jeg klarte 5 reps på 50 kg frontbøy med kneewraps. I dag klarte jeg 3 reps på 60 kg x 2! Ah, progress – it feel’s so gooood! :D

SONY DSC
Pumped up quads etter trening!

Økta i dag bestod av:

 • Frontbøy
 • Hacksquat
 • Sittende legcurl
 • Militærpress
 • Sidehev mot skråbenk
 • Nedtrekk
 • High row

Jeg har alltid kjørt knebøy og har fått terpa godt på teknikken etter at jeg begynte på City 24/7. Men etter jeg prøvde frontbøy har jeg holdt meg til det en god stund. Rett og slett fordi jeg syns det er lettere å holde en bra teknikk!
Baseøvelsen knebøy er en fantastisk underkroppsøvelse – ingen tvil om det, men sliter du med teknikken anbefaler jeg på det sterkeste å gi frontbøy et forsøk :D

Her er noen gode grunner til å prøve:

 • Under frontbøy MÅ du løfte i en oppreist stilling, så risikoen for å krumme ryggen blir mindre
 • Frontbøy gjør det lettere å komme dypere. Og jo dypere, jo bedre! Så sant teknikken er bra
 • Frontbøy kan være mer skånsomt for knærne enn knebøy
 • På frontbøy har du vekta på skuldrene istedenfor ryggen. Derfor syns jeg det er lettere å holde ryggen rett og at man ikke «tipper» fremover. Under knebøy og frontbøy er det viktig å holde ryggen rett, legge vekta på hælene og å presse knærne utover
 • Frontbøy er også super magetrening!

Knebøy i en eller annen form er en øvelse alle burde ha med i treningsprogrammet sitt! :)

I dag har jeg fri, heeelt fri fra alt! Det er ganske uvant, så dagen skal faktisk bare nytes :) Tenkte ta med meg nabohuden på en god runde ute i kulda snart, før jeg tar litt sol for å få varmen i meg igjen og fikse litt i leiligheten. Må være flink husmor til Erik kommer hjem, hihi :D

Her er forresten noen bilder fra kveldssnacksen i går. For en fantastisk god kombinasjon! Cottage cheese, pære, appelsin og knuste nøtter. Cottage cheesen søter jeg med sukrin, kanel og vaniljeessens/vaniljestevia. Super godt :D

002
001

About these ads

4 thoughts on “Fremgang i frontbøy!

 1. Hei! Er selv en av bidragsyterne hos Lev med diabetes, og ble svært glad da jeg så at vi har blitt flere! Har selv diabetes type 1, og i likhet med deg er jeg glad i og opptatt av å trene. Blir svært imponert over hva du har fått til, og dette viser at diabetes type 1 absolutt ikke er noen hindring for å leve livet slik man vil! Må nok titte innom her fremover, da jeg kjenner meg igjen i og er veldig enig i mye av det du skriver. Jeg personlig teller ikke karbohydrater, men gjennom ni år med diabetes har jeg fått en stor forståelse for hvordan ulike matvarer påvirker blodsukkeret. Jeg prøver i størst mulig grad å unngå raske karbohydrater, og dette kombinert med trening, gjør som du sier, at jeg trenger mye mindre insulin! Det er en herlig følelse å se at fysisk aktivitet og det å tenke litt over hva man putter i munnen gir positivt utslag på både kropp, sinn og blodsukker! Stå på videre og lykke til i bikinifitness!!

  • Hei Emilie!
   Så flott å høre fra en annen bidragsyter hos Lev med diabetes! :) Og ikke minst at du også opplever den positive effekten av trening! Jeg kan tenke meg du har gaanske roen på de forskjellige matvarene etter så mange år ja, hehe! Helt enig med deg, trening har så utrolig mange positive sider. Ikke bare føler du deg bedre psykisk og fysisk, men blodsukkeret blir bedre, insulinfølsomheten øker og ja – man føler seg generelt bra! :D
   Fortsett den gode jobben, så håper jeg du tar en titt innom her avogtil! Og tusen takk for fine ord :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s