Sjokoladekake med friske bær og valnøtter ♥

Benedikte var jo på besøk i går, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en sjokoladekake! Det ble en søt og liten kake stekt i hjerteform. Tror jeg kan konkludere med at det ble en blanding av sunn og usunn – usunn mest på grunn av glasuren :p Ikke helt innafor på en søndag, men siden vi enda er «off-season» vil jeg gjerne kunne lage litt god mat til venner før konkurransedietten begynner. For når konkurransedietten begynner, da er det ikke rom for utskeielser!
Men jeg tror ikke akkurat ett kakestykke utgjør den store forskjellen nå ;)

Benedikte lurte på om jeg ble sponsa av Toro siden jeg alltid bruker deres mel, men det blir jeg altså ikke haha! Men syns den melblandingen er så god, pluss at den er lav på kalorier og er laget av stivelse fra mais, potet og ris! :)

kake02

Ingredienser:

Kake
♥ 150 g Toro’s glutenfrie lyse melblanding
♥ 2,5 dl melk
♥ 3 ss smør
♥ 2 egg
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 2-3 ss sukrin gold
♥ 1 ts bakepulver

Glasur
♥ 50 g smør
♥ 150 g melis
♥ 1-2 ss espresso
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Kaken
Begynn med å smelte smøret. Bland sammen egg, melk, kakaopulver, sukrin gold og bakepulver i en bolle. Hell over smøret og tilsett melblandingen mens du rører godt.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 min. Den skal bli luftig og saftig!

kake01

Glasur
Glasuren lages enkelt ved å smelte smøret og blande alle ingrediensene sammen i en bolle til du får en glatt og jevn røre. Tilsett mer tørrvare hvis det trengs!

kake03

Pynt med friske bær og hakkede valnøtter. Server og nyt!
Min flinke kjæreste Erik står som vanlig for de fantastiske matbildene! ♥
Til middag lagde vi «potato skins» med søtpotet og vanlig potet, med godt fyll og tilbehør! Utrolig godt :D Det skal dere få oppskrift på seinere!

Våknet opp i natt med tidenes feber – åhr, som det suger å være syk! :( Det er da man merker hvor godt man egentlig har det til vanlig. «Heldigvis» pleier jeg bare å være dødssyk i et par dager, så er jeg frisk som en fisk igjen. Får håpe det gjelder denne gangen også, ain’t nobody got time for this!

Feberen kaaaan ha noe med en sykkeltur i går som kanskje var litt for kald.. Men kjekt var det uansett! Jeg og Erik tok oss en sykkeltur rundt Stokkelandsvannet, en veldig fin runde i strålende vårsol. Herlig! Etter turen var det nydelig å sette seg på verandaen med et stort glass Solo Super! :D

bilde 1 (1)bilde

About these ads

6 thoughts on “Sjokoladekake med friske bær og valnøtter ♥

    • Hele kaken inneholder rundt 600 kcal med 35 g proteiner, 60 g karbohydrater og 25 g fett. Vi delte den på tre personer, så da blir det plutselig ikke så mange kaloriene per person :)
      Glasuren inneholder nok rundt det samme, kanskjer mer, men her kan du heller lage deg en god glasur med mindre kalorier av Philadelphia-lett, kakaopulver og espresso feks! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s