Tilbake i Sandnes, fargerik frokost, og frukt og bærs påvirkning på blodsukkeret!

Hei på dere!

Da var jeg vel hjemme igjen etter noen fine dager på Sørlandet :) Deilig å reise fra så flotte og solfylte dager, til å komme hjem til akkurat det samme på Vestlandet! Bortsett fra i dag da, hele Sandnes er nemlig tåkebelagt av sjøbris eller hva det er. Men når jeg kom hjem til Erik i går skinte sola så at det var på sin plass å ta oss en Friskis på verandaen – deilig! :D Utrolig godt å se kjæresten igjen også, selvom jeg bare var borte i fire dager hihi ♥

Frokosten i dag ble litt av en fruktig vitaminbombe! Jeg elsker at jeg kan ha så mye frukt på dietten min; det får meg til å føle meg bra og sunn, i tillegg til at man kan variere i det uendelige med frukt. Generelt er det sånn (for oss diabetikere) at jo høyere fiberinnholdet er, desto mindre vil effekten på blodsukkeret være. Det er fordi en høy andel kostfiber vil føre til at sukkeret tas opp langsommere.
Bær som jordbær, bringebær, blåbær, solbær og rips inneholder en større prosentandel fiber enn mange frukter, mellom 30-46 % fiber. Frukter som banan, druer og ananas inneholder mellom 7-10 % fiber, så disse vil ha størst innvirkning på blodsukkeret. Frukter som eple, pære, appelsin, kiwi og plommer inneholder mellom 12-27 % fiber, så disse vil ha middels påvirkning på blodsukkeret.
Så selv om jordbær inneholder like mye karbohydrater per 100 g som en pære for eksempel, setter jeg ikke insulin til bær på grunn av det høye fiberinnholdet. Derfor kan det være greit å ha en blanding av frukt og bær, så kan man redusere insulindosen litt! :)

Appelsin er uten tvil yndlingsfrukten min så det er sjeldent den uteblir fra frokosten, men i dag hadde vi fristende jordbær og plommer i kjøleskapet, så da ble det frokostens karbohydratkilde. Nam!

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Nå har jeg vært halvsyk i en uke, satt litt lenger den forkjølelsen enn hva jeg hadde tenkt, så nå er jeg dødsklar for å komme i gang med gode trenings- og matrutiner igjen! Og jeg kan også røpe at konkurransedietten begynner som smått i morgen – spennende! :D Jeg skal fortsatt spise den samme maten, Camilla har bare gjort noen små kutt her og der, og nå skal planen følges til punkt og prikke. Så dere trenger ikke bekymre dere for at jeg plutselig skal spise et eple om dagen, det hadde ikke gitt kroppen min mye å bygge muskler på. Jeg skal altså fortsatt spise godt med mat, men det viktigste blir vel egentlig bare å spise alt – og kun det! Gleder meg :D

3 thoughts on “Tilbake i Sandnes, fargerik frokost, og frukt og bærs påvirkning på blodsukkeret!

  1. Hei Oda! Du har tidligere skrevet at du la på deg en del kilo når du dro til Bali(og etter?)
    Kan du skrive litt om hvordan du klarte å komme ned igjen fra denne vekten?
    Har diabetes selv, har tidligere vært veldig aktiv med håndball, men etter jeg sluttet med dette har jeg gradvis gått opp i vekt. Denne vekten sliter jeg med å ta av, og det virker som at hver gang jeg er motivert og får inn en god rytme på trening skjer det et eller annet skade/blodsukkerregulering etc som gjør at jeg ikke når helt frem.

    Tusen takk for en fantastisk blogg, godt å se at noen har fått det til tross utfordringer! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s