Diabetes og reising

Fikk et spørsmål om jeg kunne komme med et par tips i forhold til diabetes og reising, og det er klart jeg kan! Som de fleste diabetikere vet må man alltid ta hensyn til diabetesen sin, men med litt planlegging er ingen reisemål umulig! :) Men visse forhåndsregler kan være lure å ta og man må huske å måle blodsukkeret minst like mye som man gjør hjemme :)

SONY DSC

Praktiske ting å ha i orden før avreise:

  • Skaff deg et internasjonalt identifikasjonskort, så folk rundt deg vet du har diabetes hvis noe skulle skje. Dette kan du ha liggende i lommeboka f.eks
  • Ta med dobbelt så mye insulin, blodsukkerstrimler osv. som du vanligvis ville trengt. Ha det med deg i håndbagasjen så det ikke forsvinner! Det kan også være lurt å legge litt i kofferten, sånn i tilfelle
  • Ha med deg bevis, legeerklæring f.eks, på at du har diabetes hvis det skulle bli nødvendig å få tak i mer insulin
  • Før jeg reiste til Bali kjøpte jeg en slags «frysebag» som jeg hadde insulinen i når vi var på stranda. På denne måten holdt insulinet seg kjølig i flere timer og jeg hadde frysebagen i skyggen eller under solsenga når vi var på stranda. Insulinet kan nemlig bli ødelagt hvis det utsettes for grader over 25-30 C, og bør holdes så kjølig som mulig.

SONY DSC

Hvis du har vært lenge i sola, vil insulinet absorberes raskere. Vent derfor ikke for lenge med å spise etter du har satt insulin!

Mange opplever å få redusert insulinbehov i varmen. Selv opplevde jeg det omvendt, men det var nok hovedsakelig fordi jeg ikke veide karbohydratene mine da det ble mye spising ute, og dermed ikke visste hvor mye insulin jeg trengte. Så her må man bare være flink å måle ofte, for å se hvordan varmen påvirker blodsukkeret.

Håper dette var til hjelp og god tur til Frankrike, June! :D
Det er ikke ofte man er på ferie, så nyt turen og unn deg noen ekstra enheter med insulin til alle isene som trengs i varmen! ;)

SONY DSC

 

One thought on “Diabetes og reising

  1. Hehe, takk for mange gode tips! Dette skal jeg ta med meg videre! :D Likte godt tipset om sånn frysebagting. Det skal jeg pakke med meg ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s