Frisk og søt ostekake med snickersbunn – glutenfri og blodsukkervennlig ♥

Ostekake06

Denne oppskriften har jeg fra flinke Linda Stuhaug, som lager fantastiske retter og desserter som er svært blodsukkervennlige! Denne kaka er helt uten sukker og selvfølgelig glutenfri :) Fantastisk og frisk – en liten sommerdrøm av en kake ♥

Snickersbunn:

 • 70 g glutenfrie havregryn
 • 100 g peanøtter
 • 6 store dadler
 • 25 g smelta smør/cocosa

Bland sammen havregryn, peanøtter og dadler (ta ut steinene), og kjør i en foodprocessor til du har en smuldrete og litt klissen masse. Smelt smøret og rør sammen. Jeg brukte engangshansker – et must på kjøkkenet – for å «klemme» blandingen godt sammen! Hell over i en bakepapirkledd rund kakeform og press godt ned med fingrene. Sett i fryseren mens du lager ostekakeblandingen.

Ostekake02

Ostekakefyll:

 • 3 dl lettmelk
 • 300 g gresk yoghurt
 • 200 g philadelphia light
 • 4-5 ss sukrin pluss
 • 2 vaniljestenger
 • 6 plater gelatin

Kok opp melk, sukrin pluss og vaniljestengene på svak varme. Skrap ut frøene av vaniljestengene, og tilsett frøene og stengene i melkeblandingen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, før du presser vannet godt ut. Når melkeblandingen er ferdig oppvarmet tar du ut vaniljestengene og rører inn gelatinplatene.
I en annen bolle blander du sammen den greske yoghurten og philadelphia light. Rør så inn melkeblandingen til du har en klumpfri røre. Anbefaler å bruke visp! :)

Ostekake03

Ta ut kakebunnen av fryseren og hell over ostekakefyllet. Sett i kjøleskapet i 4-5 timer. Ønsker du en litt søtere smak kan du fint tilsette mer sukrin pluss; jeg kunne godt hatt en spiseskje til i :)

Når kaka har stått noen timer i kjøleskapet pynter du med friske bær og sitronmelisse, for en sommerlig og frisk ostekake! ♥

Ostekake05

Kaka ble delt på 10 stykker, så innhold per kakestykke ser ca sånn ut:

 • Kcal: 180
 • Protein: 7,5 g
 • Karbohydrater: 19 g
 • Fett: 9 g

Jeg hadde et kakestykke siden det var lørdag og frimåltid, resten gikk til svigers på en kopp kaffe :) Får fortsette sånn mens jeg er på diett, så kan jeg dele ut sunne fristelser til de som ikke er på diett på gymmet haha :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s