Snickerskake med marengsbunn ♥

Av alle ting jeg kunne fått dilla på under en konkurransediett, så har min gode venninne Stine som også er på diett smitta meg med … bakedilla! Haha :D Jeg elsker å lage mat og siden mulighetene for å lage variert mat er litt begrenset for tida, hvorfor ikke glede andre? Kaka jeg lagde i forgårs ble nemlig delt ut til hele 12 personer – som alle syns den smakte nydelig :) Kanskje ikke så rart da den ikke akkurat var laget av proteinpulver og sukrin, hoho!

Man skulle tro det var vanskelig å holde seg unna fra å smake på baksten underveis, men jeg besudlet bare alt med hvetemel så var det uaktuelt å smake på noe uansett haha :D Dessuten er jeg så fokusert på målet mitt som er om under fem uker, at tanken på å cheate streifer meg ikke engang. Heia viljestyrke! Nå ønsker jeg meg bare en nydelig, lyseblå Kitchen Aid.. Sukk ♥

kakeogpullups03

Kaka er veldig enkel å lage og det er kun bunnen som trenger steking. Ønsker du en glutenfri kake er det bare å bytte ut kjeksene med noen glutenfrie! :)

Snickersbunn:

  • 6 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 250 g peanøtter
  • 1 pk salte kjeks, Sæthre eller Ritz

Begynn med å stivpiske eggehviter og sukker til du har en stiv og fluffy marengs.

kakeogpullups01

Hakk deretter opp peanøtter og salte kjeks. Tilsett i marengsen sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland godt sammen med en slikkepott og hell i en firkantet langpanne kledd i bakepapir.

kakeogpullups02

Stek på 180 grader i 20-25 minutter. Når kakebunnen er ferdig setter du den til kjøling mens du begynner på sjokoladefyllet.

Sjokoladefyll:

  • 6 eggeplommer
  • 150 g melis
  • 100 g smør
  • 200 g lys kokesjokolade

Smelt eggeplommene og melis i en gryte til du har en fyldig eggekrem. Smelt deretter smør og sjokolade i en egen gryte, før det blandes sammen med eggekremen. Smør sjokoladefyllet utover kakebunnen og pynt med hakkede peanøtter og daimsjokolade!

kakeogpullups04kakeogpullups05

Skulle gjerne sagt nyt med god samvittighet.. Haha! Har dere andre kakeønsker dere ønsker å se på bloggen? Kan selvfølgelig prøve meg på noen litt sunnere varianter også om det er ønskelig :) Eller middagsretter!

About these ads

2 thoughts on “Snickerskake med marengsbunn ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s