Spørsmålsrunde del 1 – trening og kosthold

Da har jeg samlet sammen spørsmålene som ble stilt her på bloggen og på instagram, hope you like :D Tusen takk for så kjekke spørsmål! Enkelte syns jeg krever et litt lenger svar, så dette tar jeg på et innlegg senere. Det ble såpass mange at jeg deler spørsmålene opp i to deler, der del 1 er trening og kosthold, og del 2 er diabetes, bikinifitness og generelt :)


DIETT OG KOSTHOLD

Hvor ofte spiser du på diett og utenom diett?
Jeg spiser ganske likt på diett og utenom diett, ca hver tredje time. At måltidsfrekvensen har noe å si tror jeg ikke, men jeg liker best å spise mange måltid i løpet av en dag. Med “ettertreningsmåltidet” har jeg seks måltid i løpet av dagen :)

Kan du spise questbar på diett?
Det har blitt litt questbars i løpet av dietten ja! Hver lørdag har jeg hatt en-to questbar, yoghurtis og en liten bolle popcorn, men nå i slutten har jeg kuttet ut godteriet på lørdagene og heller hatt hjemmelaget minipizza og ekstra frukt i stedet :)

Sverigetur02

Hvor mange kcal ligger du på nå?
Dietten har Ole regulert uke fra uke med ulikt antall høy-, middels- og lavdager. Før hadde jeg to høydager, to middels og to lavdager (seks-dagersuke), mens jeg nå har fire lavdager og en høydag (fem-dagersuke). Mot slutten av dietten er det selvfølelig ikke mye mat, og etter endringen som gjordes nettopp ligger jeg rundt 1400 kalorier. Etter dietten kommer jeg nok til å ligge opp mot 2500 kalorier, rundt vedlikehold! :) Det er ikke før nå jeg har spist så lite mat, så for all del jenter – IKKE legg dere på så lave kalorier og forvent muskelvekst og sprettrumpe. Kroppen trenger masse fuel! :D

Hva spiser du før trening (og hvor lenge før) og hva spiser du rett etterpå?
Jeg spiser et måltid med kylling, ris og grønnsaker 1,5 time før trening ca. Rett etter trening har jeg hatt puffa ris med proteinshake (himmelsk!), mens nå på slutten av dietten har jeg havrepannekaker med eggehviter etter trening. Det er HELT greit, naaam :D

SONY DSC

Hvor ofte spiser du noe «usunt» når du ikke er på diett? Og hva er eventuelt det usunne?
Når jeg ikke er på diett holder jeg det usunne til en dag i uka. Så kan man jo diskutere hva som som er usunt.. Jeg mener alt handler om mengder! Du kan kose deg med god samvittighet med is og popcorn på lørdagene, så lenge du ikke går helt bananas :) Jeg pleier ha en halv boks yoghurtis, en bolle popcorn og noen proteinbarer, i tillegg til hjemmelaget pizza/taco – da er magen min tilfreds :D

Sverigetur03

Hva er det første du kommer til å spise etter konk? Er du redd for å legge på deg etter konk?
Etter Norway Open, altså til søndag, får vi lov til å spise hva vi vil før det er tilbake på diett på mandagen for to nye uker. Og for å si det sånn, akkurat hva den menyen skal bestå av har jeg og Stine snakket om hver dag på tredemølla den siste uka! Og her kommer lista:

 • Hjemmelagde rundstykker med ost, skinke og leverpostei
 • To hjemmelagde skoleboller
 • Yoghurtnøtter fra nøttehylla i Sverige
 • Fire små minisjokolader

Jeg er faktisk ikke redd for å legge på meg etter konk, da jeg har såpass mye kunnskap om kosthold at jeg vet hva de forskjellige matvarene inneholder. Har jeg for eksempel kjempelyst på en proteinbar en dag, kan jeg bare spise litt mindre til et måltid tidligere på dagen, så går det opp i opp. I tillegg lager coachen min en off-season diett for meg – med et kalorioverskudd såklart! På grunn av diabetesen kommer jeg alltid til å veie karbohydratene mine, så da er en velfungerende off-season diett midt i blinken :)

Men å gå opp noen kg etter konkurransene, det er selvfølgelig helt nødvendig og noe jeg er forberedt på. Men å gå tilbake der jeg var for 20 kg siden er helt uaktuelt og kommer aldri til å skje :)

Hvordan ser en typisk matplan ut for deg (diett og vanlig)?
Jeg spiser egentlig veldig likt på diett og utenom diett, den største forskjellen er vel egentlig bare at dietten er mindre mat :p Men til vanlig har jeg litt mer variasjon og andre karbohydrat- og fettkilder :) For eksempel bytte ut peanøttsmør med kokosmelk eller avokado.

Kylling01

Av alt spiselig, hva er det beste du vet?
Hmm, akkurat nå står mammas hjemmelagde lasagne øverst på lista! Ellers er jeg veldig glad i italiensk pizza, risotto og sandwicher – alt hjemmelaget såklart! :)
Når det kommer til søtsaker er yoghurtis fra Dream, proteinbarer og smash på topp :D

Hva er favorittproteinpulveret ditt til havregrøt?
Favoritten i havregrøt er uten tvil “Creamy Whey Cocktail” med vaniljesmak fra Trec Nutrition! Utrolig fyldig og søt vaniljesmak. Synes ikke den er spesielt god som shake, men perfekt i alt av bakst :D
Kan kjøpes hos Nordic Power her.

havregryn02


TRENING

Hva er dine beste treningstips?
Mitt beste treningstips er uten tvil: tørr å ta på litt mer vekter enn det du tror du klarer! Trening er utrolig mye mentalt; sier du til deg selv at du ikke klarer det tunge markløftsettet, nei da klarer du det mest sannsynlig ikke heller.
En styrkeløfter på gymmet pleier å si: “the body is ready, the mind is not” og det ligger utrolig mye sannhet i dette. Du må tørre og du må tro på deg selv!

Så ta på litt tyngre vekter enn du pleier, push deg selv gjennom noen ekstra reps og bit tennene sammen når smerten av melkesyra kommer. Sånt blir det muskler av! :)

Hvor mange ganger og hva trener du i løpet av uka?
Jeg trener styrketrening seks dager i uka, noe jeg gjør året rundt. Jeg varierer treningsprogrammet relativt ofte (med tanke på frekvens, volum og mengde), men akkurat nå kjører jeg denne splitten:

 • Bakside lår og rumpe
 • Bryst og triceps
 • Rygg og biceps
 • Forside lår og rumpe
 • Skuldre

Hver tredje uke har jeg “mengdeuke” som betyr fem arbeidssett og 15-20 reps for å “tømme” kroppen helt. That shit burns!

Odas peanøttkubber06

Har du mistet mye av puppene når du har trent så mye? Har hørt man ofte får litt mindre pupper av det.
Jeg hadde D-cup da jeg begynte på “diett” i begynnelsen av året. Da konkurransedietten begynte i april måtte jeg gå ned til C-cup. For noen uker siden måtte jeg kjøpe nye bh’er i B-cup..
Så ja – man får helt klart mindre pupper av å gå ned i vekt :p Det er ikke treninga i seg selv som påvirker størrelsen, men forbrenner du fett vil også fett fra puppene forbrennes. Akkurat hvor kroppen begynner å forbrenne fett er helt genetisk – dessverre kan man ikke punktforbrenne. Så har du endel kilo å gå ned sånn som meg, vil det dessverre gå hardt utover puppene. RIP juicy tits <3

Hva synes du er finest på jenter – en veltrent overkropp eller underkropp?
Hva jeg synes er finest forandrer seg egentlig hele tiden, men man må helt klart ha en fin symmetri i fysikken! Det ser rart ut med kjempesvære armer og fyrstikkbein, akkurat som det ser rart ut med gedigne lår og bittesmå skuldre. Derfor blir svaret helheten :) Men når det er sagt; quads and glutes – love it :D

paggy

3 thoughts on “Spørsmålsrunde del 1 – trening og kosthold

 1. Hei! Du ser suuperbra ut! Lykke til med konkurransene :)
  Lurer på om du “teller” med karbohydratene på quest barene? Det står jo ofte “3g net carbs” og så videre, men bakpå er det +-25g karbo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s