Spørsmålsrunde del 2 – diabetes, bikinifitness og generelt

Her kommer del to av spørsmålsrunden :)


DIABETES

Kan du si litt om hva du syns har vært den største utfordringen med å ha diabetes og det å være på diett/stille i bikinifitness?
Det jeg har måttet ta mest hensyn til under dietten, er helt klart å redusere insulinmengdene underveis. Den største utfordringen har faktisk vært at 0,5 enheter insulin ofte blir for mye, mens 0 enheter blir for lite. Jeg har derfor ofte satt noen “superkjappe” enheter som skal tilsvare 0,2 (bare for å ha noe insulin tilgjengelig i kroppen), men dette har ofte ført til et litt for lavt eller litt for høyt blodsukker.
Men alt i alt har blodsukkeret vært veldig bra gjennom dietten :)

Har du hatt mye følinger i løpet av dietten?
Siden jeg har vært så nøye med å måle blodsukkeret og redusere insulinet har jeg sluppet følinger som har ført til at jeg må spise noe utenom dietten. Jeg får derimot alltid lavt blodsukkeret etter cardioen, men da venter puffet ris eller havrepannekaker, så blodsukkeret er fort på vei opp igjen :)

image (6)

Hvordan er det å sette sprøyter i magen med så lite fett på kroppen? Setter du den andre plasser for å minske røde prikker og blåmerker på magen nå ved konk?
Jeg merker at det gjør vondere å stikke der det er mindre fett, spesielt øverst i magen. For noen måneder siden sluttet jeg derfor å sette insulin i magen og setter nå kun i låret. Her får jeg mye sjeldnere blåmerker og det gjør heller ikke like vondt, da det nødvendigvis er litt mer fett på låret :)

Hvor mye insulin trenger du i løpet av dagen?
Da konkurransedietten begynte i april satt jeg 12 enheter Lantus og 1-2 enheter hurtigvirkende Novo Rapid til hvert måltid. Nå setter jeg 4 enhter Lantus og 0-1 enheter hurtigvirkende per måltid – selvom jeg spiser mer karbohydrater enn jeg noengang har gjort. Jeg har med andre ord fått enormt mye høyere insulinfølsomhet på grunn av all treninga. Derfor anbefaler jeg ALLE diabetikere å trene, det gjør sykdommen så utrolig mye lettere!

diabetespenn

Du har tidligere skrevet om perioden du var på reise og la på deg pga usunt kosthold og svingende blodsukker. Jeg lurer på hvordan du gikk ned igjen, spesielt med tanke på diabetesen.
Dette tenkte jeg skrive et utfyllende innlegg om etter Norway Open :)


BIKINIFITNESS

Hva er det mest spennende med å konkurrere? Vil du skrive noen ord om hele prosessen, fra dag en på diett til selve konkurransedagen?
Det mest spennende med å konkurrere må være å se hvordan kroppen forandrer seg og alt du lærer på veien. Jeg har uten tvil fått en mye sterkere psyke etter denne dietten og har lært utrolig mye jeg kan ta med meg videre i livet!
Jeg skal skrive et skikkelig innlegg om dette etter NM, ta for meg alt som har skjedd fra dag en på diett til punktet hvor man faktisk står på scenen å viser frem alt man har jobbet for i så mange måneder :)

Lurer på hvorfor du byttet coach så nærme konkurranseoppkjøring? Hva er annerledes med dette opplegget kontra det forrige, og hvilket liker du best?
Coachen som jeg hadde fra april til juli, Camilla Hoel, fikk et jobbtilbud i Oslo og flyttet dermed fra Vestlandet. I begynnelsen syns jeg det gikk fint, men utover i dietten da det ble behov for hyppigere formsjekker, syns jeg det var litt vanskelig å ikke få så tett oppfølging. Det føltes derfor naturlig å få hjelp av Ole som jeg trente med og som gradvis tok seg av formsjekkene :)

Jeg elsket programmet til Camilla, og ble utrolig mye sterkere og lærte mye fornuftig om kosthold! Den største forskjellen på opplegget hennes og Ole sitt er at det kostholdet jeg har nå har opp mot tre ganger så mye karbohydrater. Det har vært spennende å sett på blodsukkeret hvor bra det faktisk reagerte på så mye mer karbs; man skulle jo trodd jeg ville trengt mye mer insulin! Men mindre fett i kosten og mer karbohydrater satt visst blodsukkeret mitt pris på! :) Igjen: ikke vær redd for karbohydrater, spør du meg er det helt nødvendig med mye karbohydrater for å bygge muskler og komme seg gjennom harde treningsøkter.

SONY DSC

Hvor mye cardio går du i uka?
Nå som det nærmer seg slutten av dietten har vi lagt inn siste gir med mye cardio – noe jeg ikke har hatt særlig mye av før. Jeg har da morgencardio og cardio etter trening hver dag. Det går faktisk overraskende bra med noen serier på iPaden eller Stine å snakke med ved min side.
Etter dietten skal jeg derimot bare ha et par HIIT-intervaller og trappeløp i uka for å holde kondisen i sjakk :D Liker å spurte og kjenne hjertet dunker!


GENERELT

Er du bevisst på hvilke holdninger og verdier du står for, viderefører gjennom en blogg?
Gjennom bloggen prøver jeg å formidle sunne holdninger med fokus på sunn, variert og mye mat kombinert med hard styrketrening. Det er så utrolig mange jenter som har tynne jenter som idealer. For å få en muskuløs og sunn kropp MÅ du gi kroppen nok og riktig næring, ikke sulte deg på salatblader.

Jeg håper også jeg kan få frem at diabetes ikke skal hindre enn i oppnå noe. Bruk heller gode blodsukkermålinger som en motivasjon for å lykkes med det du vil oppnå! Har du diabetes 1 kommer den alltid til å prege hverdagen din, så hvorfor ikke gjøre den mindre krevende og lettere å leve med? :)

Jeg sliter med extensions på trening, har du noen tips? Vil jo være fin på håret på trening også.
Skal du bruke extensions på trening vil det være best å ha håret i en høy hestehale. Du setter da i extensions som vanlig, MEN i stedet for å sette clipsene nedover, snur du håret sånn at spennene kommer oppover – hvis det ga noe mening.. Håret vil da “bøyes oppover”, noe som er perfekt når man skal ha i hestehale :) Kan vise på bilder hvis det er ønskelig!

Jeg bruker vanligvis 150 g, men til hestehale holder det med rundt 50-100 g.

10598788_683503201739404_183707879_n

Falt spørsmålsrunden i smak? Kjempe kjekt å få så mange fine spørsmål av dere, så er dette noe dere ønsker jeg skal ha oftere let me know :)

About these ads

2 thoughts on “Spørsmålsrunde del 2 – diabetes, bikinifitness og generelt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s