Følelsen av lykke ♥

Da alarmen ringte klokka seks i går var det siste jeg hadde lyst til å stå opp, men så kom jeg på at ukas siste morgencardio stod for tur!

Da jeg kom ut var det mørkt og tåkete. Jeg dro lua godt nedover panna, tok på vottene, satt på godmusikken og begynte å gå. Plutselig følte jeg en intens kribling i kroppen og en enorm trang til å smile. Jeg ble så overveldet av denne følelsen at jeg bare måtte begynne å løpe. Jeg løp og løp og kunne nesten ikke kjenne hvor sliten jeg var, selvom blodsmaken presset på i munnen. Og etter å ha løpt et par minutter stoppet jeg opp for å kjenne på hva denne følelsen var: lykke. Rett og slett følelsen av å være lykkelig. Det var akkurat som om hele kroppen kriblet av små forventningsfulle sommerfugler over det som snart skal skje. Om tre dager skal jeg vise frem det jeg har jobbet beinhardt for siden dietten startet i april. Jeg føler meg mentalt klar og gleder meg til å vise det jeg har jobbet for.

Jeg har vært forberedt på at denne reisen ville bli tøff; både fysisk og psykisk. Jeg har stilt hodet inn på at det ville bli både oppturer og nedturer, overveldende følelser og tårer. Den følelsen jeg hadde i går var så sterk at det føltes ut som om ingenting annet betydde noe. Ikke en eneste gang i løpet av disse månedene har jeg vurdert å slutte og nå er jeg snart i mål.

Engasjementslykke utløses av engasjement og interesse og er den formen for lykke man kan føle når man blir utfordret og må investere energi i det man gjør. Denne formen for lykke henger ofte sammen med at man engasjerer seg når man er i ferd med å oppnå det man ønsker og forventninger om tilfredsheten etterpå. Engasjementslykke er knyttet til “å ønske-systemet” i hjernen; vi blir oppspilt, engasjert og aktive når dette systemet er aktivert.

For å være lykkelig spiller fem avgjørende faktorer inn: å lære noe nytt, å ha nære sosiale relasjoner, å være i fysisk aktivitet, å være oppmerksom og tilstede, og å gjøre gode gjerninger.
Aldri har jeg følt meg så bevisst og tilstede som det jeg føler nå. Jeg tenker på hva jeg selv vil og hva jeg selv ønsker å oppnå, ikke hva alle andre forventer og ønsker av meg. Teamvennene mine på gymmet, den støtten de gir og det miljøet jeg har rundt meg er jeg enormt takknemlig for. Hver dag har jeg lært noe nytt om meg selv, kroppen min har blitt bedre på alle mulige måter og jeg føler meg vel. I tillegg har jeg bakt utallige kaker til alle som ikke har vært på diett mens jeg selv har vært det, noe som har gitt meg følelsen av å gjøre andre glad.
Dette oppsummerer de fem faktorene som trengs for å være lykkelig, og jeg kjenner på den gode varme følelsen av å være tilfreds og stolt av meg selv og det jeg har oppnådd.

Jeg tror det er dette det å gjennomføre en diett handler om. Å kjøre kroppen sin så hardt krever endel av en og ikke minst en stor viljestyrke. Og hva er egentlig viljestyrke? Viljestyrke er evnen til å overstyre umiddelbare impulser for å nå et langsiktig mål. Å være på en diett og å stille i bikinifitness handler om så mye mer enn å oppnå “drømmekroppen”. Det handler om mestringsfølelse, om å pushe seg forbi det man trodde var mulig og å nå målet man har satt seg.

To og en halv uke igjen, så er eventyret over for denne gang.. Og jeg gleder meg allerede til å gjenta sirkuset til neste år! Og hva gjør man nå? Jo, man setter seg nye mål og jobber målrettet mot dem :)

And always remember; the sky’s the limit!

SONY DSC

About these ads

One thought on “Følelsen av lykke ♥

  1. Pingback: Konkurransedietten 2014 – ain’t just glitter and glam | Oda Vår Arnesen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s