Konkurransedietten 2014 – ain’t just glitter and glam

Kom til å tenke på at det allerede er over tre måneder siden jeg debuterte i bikinifitness på Norway Open i Fredrikstad. Jeg kan enda huske smaken av sjokolademilkshake på Peppes etter første konkurranse på lørdagen, da fem måneders hardt arbeid hadde blitt vist frem på scenen. MMMM så magisk det var! Husker også følelsen av å bli så utrolig fort mett at jeg ikke klarte å spise halvparten av alt jeg hadde planlagt engang haha :D

Så gjennom bildene på den gamle iPhonen som jeg brukte gjennom dietten og fant masse bilder som jeg ikke har vist dere før. Tenkte derfor smelle sammen en liten serie med bilder til dere fra konkurranseoppkjøringa, og kort om hvordan hele dietten opplevdes! :)

Jeg har fått litt spørsmål om jeg kommer til å stille igjen og om alt slitet var verdt det.. Svaret er uten tvil JA – jeg gleder meg til å levere en bedre utgave av meg selv og å komme i skikkelig form! Det er uten tvil der jeg har mest å hente; å få skrapa meg skikkelig samt å ha mer attitude på scenen. Det er ikke til å legge skjul på at det var en ganske nervepirrende opplevelse første gangen. Plutselig står du bak sceneteppet og tenker “shit, NÅ skjer det faktisk”. En ganske spesiell følelse! Jeg kan iallefall berolige meg selv med at jeg fremførte meg selv mye bedre på NM enn NO, og tenker at det bare kan bli bedre fra nå når det endelig er “gjort og prøvd”.

I tillegg til et fysisk hardkjør, var det å gjennomføre en diett veldig tungt psykisk. Du får virkelig testa hodet og dette er uten tvil en hardere påkjenning for hodet enn for kroppen. Kroppen klarer alltid å få pressa seg gjennom ting, det er hodet du må overbevise.

mindbody

I august begynte formen å komme seg og det var gøy å se at ting gikk veien. En flex eller ti i løpet av dagen var ikke uvanlig! Og jeg ble helt obsessed på oliques. På denne tiden hadde jeg godt med overskudd på trening og ellers i hverdagen, og trivdes veldig godt på diett.

IMG_6990IMG_5288

Når man er på diett og maten består av havregryn, ris, kylling, egg, frukt og grønnsaker, setter du utrolig pris på hvert måltid. Trust me! Kylling, ris, minimais, tomater og en dæsj soyasaus smakte helt himmelsk! Helst iskaldt fra kjøleskapet, mmm :D

kylling01kylling02

Blodårer, som jeg syntes var såå stygt på jenter før dietten, ble plutselig utrolig fascinerende og et tegn på at formen stadig ble bedre.

1893

Formen ble selvfølgelig også sjekka hver eneste gang det var et speil i nærheten. Les: hver gang, og man ble liksom aldri lei av å se hvordan kroppen endret seg uke for uke.

1522IMG_5042

På denne tida følte jeg meg skikkelig happy, og diett og trening gikk som en lek! Det var ingen problem å være på jobb på bokollektivet mens de gamle spiste risgrøt med sukker og smørøye, mens jeg satt med matboksen min med kylling, ris og grønnsaker. Trening var enda dagens høydepunkt og jeg gledet meg til hver økt!

1540IMG_6539

I begynnelsen av september ble bikinien min sendt fra Island og jeg ELSKET den! Fargen, glitteret, blinget – alt ♥ På denne tiden var jeg veldig fornøyd med formen og dette er en form jeg godt kunne holdt året rundt – ikke den dere får se lenger ned, for da følte jeg meg verken fit eller spesielt formfull og kvinnelig..

01

I tillegg var bikinien gnudd full av innlegg, så selvom puppene mine var tilnærmet forsvunnet, ble de heldigvis ganske pusha! Haha, godt var det så små de hadde blitt.

IMG_6067oda-07-09-201408

En ting som er viktig å ha i bakhodet før man begynner veien mot å stille, er at konkurranse, bikini, form, posering, blodårer, forandring og kropp er det eneste som står i hodet på deg de siste månedene. Livet mitt handlet utelukkende om dette.. Men samtidig følte jeg meg veldig “klar i hodet” og jeg følte at jeg klarte å ta fornuftige valg, og ble uten tvil flinkere til å tenke på hva jeg selv ville gjøre, ikke hva alle andre forventet at jeg skulle gjøre og hvordan jeg skulle oppføre meg. I midten av september skreiv jeg et innlegg om mestringsfølelse og lykke.

SONY DSC

På slutten av dietten begynte jeg å få skikkelig komplekser for beina mine; de ble så utrolig tynne og små! At jeg har så lange bein hjalp jo ikke akkurat mer på.. Hele meg var egentlig veldig liten og tynn, selvom jeg ikke så det selv. Jeg bekymret meg mer over “ryggflesket” som måtte bort til konkurransen. Sykt, I know.. Glad jeg kan se tilbake på dette bildet nå og tenkte at det ikke er en form man kan eller vil holde året rundt. Where’s the curves?!

IMG_5657

Helt frem til den siste måneden syns jeg dietten hadde gått overraskende bra og jeg hadde ikke vært en zombie som mange andre – før den siste “tømmeuka” før NO. Ukene mellom konkurransene som jeg trodde skulle fly avgårde var mildt sagt helt jævlige. Aldri har jeg følt meg så tappet for energi. Jeg som alltid pleide å smile og være glad, orker nesten ikke snakke med folk med mindre jeg måtte. Jobben min på City som er en veldig sosial jobb, ble rett og slett et slit med alle folka som jeg vanligvis elsker å snakke med!

1742181_1499397770329591_1890677664_n

Jeg var trøtt og lei, og selvom det på dette tidspunktet bare var en uke igjen hadde jeg mest lyst til å kaste meg over godteposen! Men det var heldigvis helt uaktuelt. Formen begynte også å bli ganske skrapa. Til og med trusene begynte å bli løse..

IMG_69310011

Siste beinøkt med Stine og Ole var mildt sagt enormt tungt, og jeg husker følelsen av å ha null pump og null energi – zombiemode gjennom hele økta. De siste ukene gikk bein fra å være det gøyeste å trene til å bli det værste. Spesielt ille var det når du endelig var ferdig med økta, men det venta en time cardio før du endelig kunne få spise de få gramma med havregryn og eggehviter som venta. Speaking of mat som smaker godt på diett.. Pannekakene etter trening på slutten av dietten var laget av 20 g havregryn, 5 eggehviter og kanel – that’s it. Smakte helt sinnsykt godt og sukkersøtt, men tviler sterkt på jeg hadde syns det samme nå for å si det sånn :p

IMG_4301page

Nå var det bare et par dager igjen til showtime og jeg begynte føle meg mentalt klar. Dagene før konkurransen drakk jeg masse masse vann og spiste lite karbs, noe som ga et godt utslag på formen!

04

02

Så var konkurransedagen der! PLUTSELIG skulle det skje og bikini, glitter og brunfarge skulle på. Magen ble fylt av tusen små sommerfugler og jeg syns det var ganske sykt at dagen endelig var her. Dagen før scenen ble første lag med brunfarge lagt, og masse ris og lite vann skulle i magen. Kan love dere at det var tørt med plain chicken and rice uten krydder, og rundt 0,5 dl vann i løpet av dagen!

oda01odaferdig02oda06

Ferdig med første konkurranse og rimelig klar for Peppes pizza og alt annet som smakte godt! NAM sier jeg bare :D

Oda51

Like brått som konkurransen kom var alt over. Hva skjer nå? Hva skal jeg spise? Hvordan skal jeg trene?

Den første uka etter NM koste jeg meg med å spise akkurat det jeg ville med venninner igjen og jeg følte meg rusa på energi på trening! Maten holdt jeg stort sett rein og bra, men godteriet utenom – det skulle jeg gjerne tatt det litt roligere med. Man tror man er supermann etter en diett, men dere vil ikke tro hvor fort man går opp i vekt etter en diett; kroppen suger til seg alt som en svamp og man ser ganske fort ut som en vannballong på grunn av alt vannet man samler. Men det gjør meg egentlig ingenting! Første diett er til for å få kunnskap om hvordan ting skal gjøres og ikke gjøres til neste gang :)

regret-nothing-donuts-1

Etter en måned følte jeg heldigvis at hodet var der det skulle igjen og jeg fikk puste litt ut. Nye planer ble lagt og jeg var klar for å kicke ass på trening med overskudd igjen!
Og så kom jeg meg på Pepsi Max kjøret igjen etter to måneder uten, haha! :D Bra jobba Oda, veldig bra..

06

Så, det var en liten gjennomgang på hvordan månedene på diett føltes ut. Håper ikke jeg skremte dere som går rundt med en liten “bikinidrøm” i magen, det er absolutt noe man lærer utrolig mye av og jeg vet det har gjort meg mye sterkere på alle mulige måter av å gjennomføre dette. Samtidig syns jeg det er viktig å være forberedt på hva som venter, for det er ingen enkel jobb som står foran deg. Mitt største råd er iallefall å ha hodet på plass før du begynner! :)

Nå gleder iallefall jeg meg enormt mye til et nytt og fantastisk treningsår! Kropp skal bygges og nye mål skal nåes :D Heavy markløft og knebøy, let’s be bestfriends ♥

Ønsker dere å se flere bilder fra konkurransene kan dere se det under kategorien til høyre “Norway Open & NM 2014″. Kjenner jeg gleder meg til å lage del 2; nemlig 2015!

3 thoughts on “Konkurransedietten 2014 – ain’t just glitter and glam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s