11 tips til hvordan du skal holde dietten

Det er det endelig fredag og jeg stortrives i den nye leiligheten! Nå sitter jeg i stua å blogger og ser utover havet. Digg! Foreløpig mangler vi litt møbler, men nå er iallefall seng og sofa på plass så da har vi det viktigste :D Ser frem til å vise dere bilder når alt er på plass!

Mange er kanskje kommet i gang med gode trenings- og kostholdsrutiner etter nyttår, men for de som skulle trenge et ekstra push kommer et innlegg fra i fjor om tips til hvordan du skal holde dietten!


Det er ikke alltid lett å holde seg til matplanen gjennom uka, spesielt ikke hvis det står kaker og andre fristelser på pauserommet på jobb. Du blir heller ikke helt tilfreds med et eple når det er sjokolade du har lyst på. Å holde dietten over tid krever absolutt litt planlegging, men når du først har fått til dette kommer de gode rutinene :) Dette er punkter jeg tenker på i hverdagen og som hjelper meg til å holde riktig fokus.

taco02

1. Tenk realistisk
Hvorfor gjør du dette? Hva ønsker du å oppnå? Hva skal til for at du skal kunne nå dine mål? Man kan på mange måter si at kostholdet utgjør 100 % av treningsresultatene dine, så når noe usunt frister deg, tenk godt over det før du putter noe i munnen. Tenk at kroppen din trenger mye, næringsrik mat for å bygge muskler og ha det godt!

2. Planlegg!
Planlegging er nøkkelordet for å holde seg til matplanen. «If you fail to plan, you plan to fail». Lag maten din i matbokser dagen før eller om morgenen. Har du matboksen med deg i veska, unngår du å bruke penger på unødvendig og usunn mat.

3. Spis proteiner
Proteiner holder deg mett lengre, samtidig som du bevarer muskelmasse på diett. Lag deg for eksempel en proteinrik og søt dessert på kvelden av mager kesam, funsaft, sukrin og bær. Eller du kan lage deg en nydelig frozen yoghurt! Begge dessertene er laget på få minutter og smaker kjempegodt! :)

Yoghurt02

4. Bruk krydder
Krydder er kalorifritt, kan øke forbrenningen og bidrar til variasjon. En supergod krydderblanding til kylling, ris og kokosmelk er av karri, chilli og salt. Bland dette med kokosmelka og du får en god og smakfull saus!

5. Ha en god matplan
Når du skal velge hvordan matplan du skal ha, er det viktig å ha en du kan leve med. Ha en sunn matplan du liker og mat du kan glede deg til! En variert plan gir rom for variasjon, så du ikke blir lei.

SONY DSC

6. Spis sunt fett
Sunt fett holder deg mett lenge og har en viktig funksjon i kroppen.

7. Spis mer frukt og grønt
Frukt og grønnsaker er viktig for å få i deg vitaminer og mineraler. Frukt smaker godt og søtt, og gir deg noe å glede deg til på dietten. Grønnsaker inneholder svært lite kalorier per 100 gram og gir en god metthetsfølelse. Grønnsaker som brokkoli, blomkål, paprika, tomat og agurk kan du så å si spise uendelig av uten at det blir mange kaloriene.

8. Drikke gode kalorifrie drikker og vann
I kjøkkenhylla har jeg masse sukkerfrie safter og ulike tetyper. Variasjon er for meg svært viktig for å ikke gå lei! Drikker som sukkerfri saft og te er helt kalorifritt, og kan hjelpe hvis søtsuget melder seg.

saft01te01

9. Ikke ha godteri liggende i skapene
Det beste tipset for å ikke sprekke på dietten er å ikke kjøpe godteri i utgangspunktet. Ha heller frukt og grønnsaker tilgjengelig. Oppkuttet paprika eller gulerøtter er for eksempel kjempe godt å knaske på! Bestem deg for at godteri hører helgen til. Sukkerfri tyggis er også godt å ha i ukedagene!

tyggi01

10. Ha én spisedag i uka
En spisedag er ikke bare nødvendig på diett, det er også bra psykisk! Hvis du har noe å se frem til er det lettere å holde planen gjennom uka. Det føles jo så bra å spise pizza, popcorn eller godteri etter en uke hvor du har gjort akkurat det du skal! Spis en god frokost og noe godt på kvelden.

knekke02

11. Sjokoladesmell
Og skulle du gå på en sjokoladesmell midt i uka; ikke la dette ødelegge – fortsett der du slapp! Selvfølgelig ødelegger du ikke dietten hvis du tar én liten sjokoladebit, men så var det å klare begrense seg til en liten bit da..

About these ads

2 thoughts on “11 tips til hvordan du skal holde dietten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s