Den internasjonale pannekakedagen

SONY DSC

Her i huset er hver morgen pannekakedag og når vi får besøk påpeker folk at det lukter pannekaker i leiligheten – og det er jo ganske koselig å komme inn til den deilige lukta av nystekte pannekaker! Og i dag er det faktisk den internasjonale pannekakedagen! So, who else loves pancakes? :D

Pannekaker kan lages med så mye forskjellig; de kan være en søt start på dagen eller perfekte til middag med bacon, eller de kan være sukkersøte kaloribomber eller næringsrike og fulle av proteiner. Min favoritt er uten tvil glutenfrie pannekaker som tilsvarer det samme næringsinnholdet som havrepannekaker, bare mindre fiber. Et høyt fiberinnhold gjør at blodsukkeret stiger saktere, så i det siste har jeg begynt å tilsette 10 g fiberhusk i røra i tillegg. Fiberhusk er så å si kalorifritt og smaker ingenting, men gir røra et høyt fiberinnhold, og dermed trenger jeg mindre insulin og får en saktere blodsukkerstigning.

SONY DSC

Så her er fremgangsmåten for noen saftige, gyldne og næringsrike pannekaker – et must på en dag som denne!

  • 80 g glutenfritt lyst mel
  • 10 g fiberhusk
  • 1 dl melk
  • 1 helt egg + 1 eggehvite
  • 2 ts sukrin gold

Bland alle ingrediensene godt sammen med en visp, og tilsett melk til ønskelig konsistens. Stek pannekakene som små lapper i kalorifri Pamspray. Server med sukkerfritt blåbærsyltetøy og frisk frukt ved siden av. En frokost med alt du trenger for en god start på dagen; proteiner, karbohydrater, fett, fiber og vitaminer! :)

SONY DSC

About these ads

2 thoughts on “Den internasjonale pannekakedagen

  1. Pingback: A belfie a day, keeps the doctor away! | Oda Vår Arnesen

  2. Pingback: Diettstart? | Oda Vår Arnesen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s